Kunstnerbøger på Nivaagaard

Udstillingen ‘Lige i Skabet – Artist Books’ blev for ganske nylig afholdt hos Svends Bibliotek i Classensgade på Østerbro. Direktøren for Nivaagaards Malerisamling, Michael Nellemann, så udstillingen hos Svends, og blev lige så begejstret som os andre. Så begejstret, at han lynhurtigt fik flyttet udstillingen til museet i Nivå. Udstillingsformen er den samme som hos Svends Bibliotek med bøgerne liggende på ét stort bord – bordet er dog er betydeligt større her, end hos Svends, hvor der kun var 1,6 m2 til rådighed, og bøgerne derfor måtte skiftes ud dagligt. Hos Svends Bibliotek hed udstillingen LIGE I SKABET, men på Nivaagaards Malerisamling popper udstillingen op under navnet UD AF SKABET.

”På museet glæder vi os meget til at lægge hus til denne vigtige kunstneriske manifestation, der både viser samtidskunsten, når den er allerbedst og mest generøs, og ikke mindst en række enestående kunstværker, der både kan beses og berøres,” fortæller Michael Nellemann.

Det er et helt slaraffenland af ‘bøger’, der præsenterer en mangfoldighed af måder, en bog kan udformes på. Der er bøger af mere end 200 kunstnere, og det er en ordentlig mundfuld. Unika-bøgerne er helt eventyrlige at se, røre og bladre i, men jeg synes nok, der burde være sorteret i bøgerne, så skitsebøger samt kataloger og andre diciderede publikationer blev sorteret fra, men det er jo et valg, der skal træffes. Så der er da noget, at fordybe sig i. Skynd jer til Nivå, det store bogmarked varer kun kort tid. Jeg skulle hilse fra Michael Nellemann og sige, at museet kun ligger 800 meter fra stationen!

Nivaagaards Malerisamling: 10. – 26. oktober 2014

Omfattende udstilling af kunstnernes egne bogværker på Nivaagaard Malerisamling.

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink.