‘Berørt’ – Udendørs udstilling hos SMK

11. marts 2021 er det præcis et år siden, at statsminister Mette Frederiksen varslede den første nedlukning af Danmark. På årsdagen åbner SMK sammen med Coop, Røde Kors og Hjaltelin Stahl en ny udendørs udstilling, hvor tre toneangivende kunstnere fortolker coronapandemien og præsenterer tre helt nye kunstværker.
En gigantisk bærbar computer. En sætning i genbrugsmursten på en græsplæne. Og en videocollage med hænder, albuehilsner og møder med afstand.

I en ny udendørs udstilling giver de tre kunstnere Benedikte Bjerre, Kaspar Bonnén og Sonja Lillebæk Christensen hver deres bud på, hvordan en kunstnerisk respons på coronapandemien ser ud. Udstillingen åbner 11. marts – på årsdagen for Danmarks nedlukning – og værkerne præsentereres i museumshaven foran SMK (Statens Museum for Kunst), hvor alle interesserede kan kigge forbi.

”Op igennem historien har epidemier med jævne mellemrum hærget samfund og ændret liv. Ofte har malere, billedhuggere og grafikere skabt kunstneriske vidnesbyrd, som har hjulpet til på mange års afstand at forstå, hvordan disse krisetider berørte de mennesker, der levede i dem. Vi håber, at værkerne på denne udstilling, skabt af tre markante samtidskunstnere, på samme måde vil fungere som prismer til at forstå et år med corona, hvor sammenhold og isolation blev to sider af samme sag,” siger Mikkel Bogh, direktør for SMK.

De tre kunstværker er en del af projektet Berørt og skal minde os om, hvordan vi har holdt hånden under hinanden i en svær tid, og hvordan vi i det hele taget har levet med en fundamentalt ændret hverdag det seneste år. Projektet er skabt i et partnerskab mellem Røde Kors, Coop, Hjaltelin Stahl – Part of Accenture Interactive og SMK.