Lys over København

I Glyptoteket lyser den ægyptiske himmelhvælving ned på Kai Nielsens skulptur Vandmoderen. Begge symboler for livets opståen og videreførelse. Foto: Ole Schwander.

Til daglig oplever man ikke ret meget lys i København. I modsætning til mange andre storbyer er vores monumenter og bygninger ikke oplyste i aften- og nattetimerne. Men her i februar løber Copenhagen Light Festival af stablen, og dermed bades hovedstaden bogstavelig talt i lys. Festivalen byder på mere end 40 stedbestemte lys-installationer skabt af både internationalt kendte samt upcoming kunstnere og designere. Programmet byder også på et righoldigt udvalg af rundvisninger og events. Et af de steder, man kan opleve festivalen, er på Glyptoteket, hvor den eventyrlige Vinterhave er blevet endnu mere eventyrlig, idet den er omdannet til en farverig oase her i storbyens ørken. Besøgende kan lade sig hensætte til en af oldtidens ægyptiske oaser, hvor himmelgudinden Nut sikrede morgendagens komme, når hun hver morgen fødte solen på ny. I løbet af 15 minutter kan man opleve lyset fra den røde aftensol, den stjerneklare himmel og det kølige morgengry. Jan Høgh Stricker og Kasper Vang fra online-radioen The Lakeskabt en lydside af naturoptagelser og musik med inspiration fra ørkener og oaser. Nat i oasen er skabt særligt til Glyptoteket af den prisvindende lysdesigner Iben Winther Orton fra Lightscapes med afsæt i det dramatiske røde aftenlys og den kulsorte himmel i Ægyptens oaser. Udendørs oplyses Glyptotekets store kuppel, de fire lanterner og pyramiden af et rødt lys, som går igen på museets forplads, hvor de to bronzeløver ved indgangen giver en dramatisk velkomst. Samtidig kan man, med stort udbytte, stadig gå på opdagelse i Glyptotekets spændende udstilling Farao. Magtens ansigt, der varer indtil den 25. februar.

Copenhagen Light Festival – 2. februar – 2. marts 2018

 

Et af de mange andre steder, der oplyses ved festivalen er ‘Bølgen’ ved Kalvebod Brygge, hvor lyskunstneren Mads Vegas har skabt installationen ‘Eternal Sundown’. Foto: Ole Schwander.

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink.