Fængslende udstilling i Vridsløse

I Vridsløselille Fængsel findes kulturstedet Porten, som er et samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab i hjertet af Albertslund. Ud over rundvisninger i fængslet arrangeres der store og små oplevelser – alt fra øl og rock til kunst og fortællinger.

Med titlen Jord/Liv udstiller kunstnerne Marika Seidler og Hartmut Stockter i en af gangene i fængslet, ligesom nogle celler er også inddraget til værkerne. Både Marika Seidler og Hartmut Stockter er i deres kunst optaget af jordens mikroliv og det mylder af liv og processer, der er så vital for alle levende organismer. Billed-, video- og performancekunstneren Marika Seidler viser nogle underfulde og tankevækkende installationer af organiske former i forskellige materialer herunder store og imponerende svampe fremstillet af skumgummi. Stockters kunst undersøger naturen ved brug af selvopfundne, håndbyggede og finurlige manuelle redskaber, og desuden udstiller han en række af sine fremragende store tegninger.

Ud over den kunstneriske oplevelse, kan publikum opleve fængslet indefra og filosofere lidt over forbrydelse og straf, når man betragter de små, middelalderagtige celler.

Der er gratis entré på Fængselsvej 39, 2620 Albertslund.

Læs mere om udstillingen her.

Porten: 10. september – 5. oktober 2023. Åben torsdag og søndag kl. 11-15.

En gruppe af Marika Seidlers eventyrlige skumgummisvampe.

 

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink.